Tuesday, November 5, 2013

bersama oktober, selalunya pasti magis.

oktober.

lewat awal november aku tulis entry ni. selalu terkenang kejutan kejutan dan magis pada bulan oktober balik ke 3 tahun kebelakang. 2011 oktober first time dapat join frinjan, bukak booth dengan kawan kesayangan kat shah alam, dapat untung yang super duper awesome. memang the first and ever frinjan paling best, time tu ada najwa latip pulak tu. dia jadik best sebab the vibe, the bonding with friends jadik rapat, lepastu dapat meet up other girl yang into the scene jual baju yang sangat friendly and tak lupa tempat first tahu tentang all the indie stuff dekat sinilah. ingat lagi masa tu aloy jaga booth. tak banyak buku pun time tu, ada satu or dua table combine semua  buku lejen, selut and others. aloy dari first jumpa until now macam tu lah, aku suka personaliti dia ni jenis optimist, pessimist and outspoken. novel dua ni lah yang buat addicted, awek chuck taylor dengan amerika. kalau dua buku ni tak best, jangan harap aku nak layan novel indie2 bagai ni semua.

2012 oktober, tahun lepas masa tu after praktikal, time tengah carik kerja yang betul sikit pernah la menyibuk nak join booth lejen kat utm. time tu jugak ada buat part time weekend kat jusco tebrau gak, jadik cashier. escape lah kerja. a week gak kat utm tu jaga buku. nampak macam simple je octo tu, tapi sebab kerja jaga booth tu lah, aku dapat kerja yang permanent sampai sekarang taw. masuk november ni, dah cukup setahun dah kerja. fuh, what a time! lepastu time stay kat utm dapat kenal wanie seh yang sangat baik giler bagi tumpang hostel. tak lupa aku ada menang contest arsonist jalan labrooy. tapi fuckest things about it ialah aku tak dapat pun prizes yang digemburkan padahal aku punyalah mengharap sebab time tu sengkek gila kot aku. for marketing purpose katanya. ouhh.

2013 oktober, tahun ni aku konvo. lepas setahun habis study. dapat meet up balik dengan old college buddies is not a bad idea actually. boleh tahan best gak konvo lepas setahun ni ek. meet up, chill up and eveything is always up bila lepak dengan kawan kawan kewl yg study sama2 la ni sampai dah kerja, ada yang dah tunang, kawin, tengah preggy pun ada kau! unisel ni satu lah hal dia management sucks memang ak boleh dibendung, aku suka letcurer dia, suma sporting and best gila. hehe. it may be the last time lah aku jejak unisel kot. aku mana ada hati nak sambung blaja lagi. hewhew....

saya suka oktober saya, harap ada sinar miracle bak kolagen pada oktober tahun tahun kedepan. yahuu!


2 comments:

  1. Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

    Aaron
    aarongrey112 gmail.com

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

ShareThis